Sjukt!!

Besökare till Rättspsykiatriska regionkliniken

Vid ankomst till kliniken möter du först de gula grindarna där du följer angivna instruktioner. Därefter lägger du ditt körkort, pass eller ID-bricka i fotolådan utanför entrén till hus K4 och trycker på knapp B.

På Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö bedrivs högspecialiserad rättspsykiatrisk vård. Klinikens patienter har behov av en säker och trygg miljö och hos oss pågår ett ständigt säkerhets- och trygghetsarbete där vi värnar så väl patienter som personal och besökare. En del i detta arbete  är att alla besökare till föranmäls med namn och personnummer, och att samtliga måste passera säkerhetsreceptionen vid ankomst.

Så här går det till

Vid den yttre entrén anropar du säkerhetsreceptionen enligt där angivna instruktioner. Innanför grindarna lägger du sedan ditt körkort, pass eller id-bricka i fotolådan som finns på stolpen utanför entrén till hus K4. Endast en person kan gå in åt gången.

  • Ring på klockan och invänta svar från säkerhetsoperatören.
  • När du släpps in i första slussen finns det möjlighet att låsa in väskor och andra saker som du inte behöver ta med in på kliniken.
  • Ta av metallföremål och lägg dem i din väska eller jacka.
  • När det är tomt i nästa sluss blir du insläppt av säkerhetsoperatören. Lägg metallföremål i backen vid röntgenmaskinen. Därefter går du igenom larmbågen. Om den ger utslag går du tillbaka, lägger föremålet som gett utslag i backen och går därefter genom bågen igen. 
  • När larmbågen godkänt passage får du tillbaka dina godkända tillhörigheter samt en besöksbricka i luckan efter larmbåden.
  • Om du ska besöka någon i hus K4 möter personal dig i foajén som du kommer till när du lämnar slussen och fått din besöksbricka.
  • Om du ska besöka någon i hus K6 berättar säkerhetsoperatören vart du ska gå. 

Tillåtna föremål

Endast papper, foton, pengar och telefonkort är tillåtet att ta med in på kliniken (undantag beslutas av driftenhetschefen i varje enskilt fall).

Vid besök till patient får du inte ta med elektronisk kommunikationsutrustning såsom mobiltelefon, dator eller dylikt. Klinikanställda behandlare/terapeuter/pedagoger måste dock ta med sig dator för att kunna genomföra tester, undervisning och behandling.

Om du inte känner dig trygg med detta tillvägagångssätt, kontakta den personal du talat med inför besöket. EN del möten kan arrangeras utanför regionklinikens lokaler. 



Kommentarer
j

Obehagligt. :/

2012-04-25 @ 19:54:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bellashemligatankar

En blogg om livet som psykiskt sjuk

RSS 2.0