Info om avd 64 i Växjö

http://www.ltkronoberg.se/Centrum/Psykiatricentrum/Rattspsykiatriska-regionkliniken-i-Vaxjo/Avdelningar1/Avdelning-64/

Målgrupp

Avdelning 64 har 12 vårdplatser, är en renodlad kvinnoavdelning och vårdar kvinnor med komplexa problem som vårdas enligt LRV och LPT. Avdelningen riktar sin vård mot personlighetstörningar, där neuropsykiatriska och sociala problem är signifikanta.  

Inriktning och vårdinnehåll

Avdelningens behandlingsinnehåll vilar på en kognitiv grund där Dialektisk beteendeterapi (DBT) och Kognitiv beteendeterapi (KBT) är huvudbehandlingar. DBT- programmet består av färdighetsträningsgrupp och individualterapi, konsultationsteam samt generaliseringshjälp.

Avdelningen lägger stor fokus på patientens nätverk, där möjligheten att reparera och behålla goda relationer är av största vikt. Erfarenhetsmässigt visar det sig att ett fungerande och tryggt nätverk gynnar patienten i rehabiliterings och habiliteringsprocessen.

Alla patienter på avdelningen har ett eget vårdlag som består av sjuksköterska, behandlingspedagog och skötare. Vårdlaget bildar den kontakt som skall verka för och runt patienten under vårdtiden på kliniken.

Avdelningens mål är att alla patienter skall få sin individuella vårdtid på avdelningen. I fokus står relationsarbetet med patienten, att bygga upp en bärande allians samt att få hjälp med struktur, adekvata aktiviteter, studier och sociala frågeställningar. Fokus ligger också på diagnostisk utredning för att parallellt få den vård och behandlingsmetod/metoder som matchar patientens behov allra bäst, men som även leder patienten framåt i sin utveckling som den unika människa hon faktiskt är.

Alla patienter på avdelning 64 har tillgång till klinikens behandlingar och aktiviteter samt finns möjlighet att få arbetsträna eller praktisera så väl inom kliniken som i yttre miljöer efter bedömning.

Avd.64 har en egen utslussnings enhet Villa Talludden dit patienten kan slussas i sin vårdprocess för att träna på att vistas och vårdas i en öppnare form. På Talludden får patienten möjlighet att interagera i mindre grupper inför sin kommande utskrivning.



Kommentarer
Anonym

Låter ju rätt bra i den beskrivingen!

Kram

2012-05-01 @ 10:34:18
Bella

Jag kommer vägra flytta dit! Jag känner folk som bor / har bott där. Dom säger att de är ett helvete..

2012-05-01 @ 11:19:45
URL: http://bellashemligatankar.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bellashemligatankar

En blogg om livet som psykiskt sjuk

RSS 2.0